Logo Fellingsbro folkhögskola

Information om hösten på Fellingsbro folkhögskola

Dramalektion på Fellingsbro folkhögskola.

Folkhälsomyndigheten tar bort sin rekommendation om distansundervisning från och med den 15 juni. Det betyder att vi delvis kommer att kunna återgå till att ha undervisning på plats på skolan i höst.

Men det betyder inte att vi kan göra saker på exakt samma sätt som innan pandemin. Vi har fortfarande ett mycket stort ansvar att minska risken för smittspridning så mycket som möjligt. Vi arbetar just nu på en plan för hur undervisningen ska kunna genomföras på ett säkert sätt i höst. Denna plan måste vara flexibel och innefattar olika scenarier eftersom riktlinjerna från myndigheterna kan komma att ändras innan starten i augusti.

Undervisning på skolan, men inte helt som vanligt

  • Undervisning kommer att ske på plats på Fellingsbro folkhögskola, men alla deltagare kanske inte kommer att vara på plats samtidigt alla dagar utan ha delvis distansutbildning.
  • Vi kommer inte att ha aktiviteter som t.ex. kulturstunder då vi blandar kurser på samma sätt som vi brukar.
  • Vi kommer att begränsa hur många som kan fika och äta samtidigt.
  • Alla som har fått boende på internatet kommer att kunna flytta in, men vi kommer att styra så att boende fördelas efter vilken kurs de studerar på.

Det innebär bland annat att det kommer att bli svårare att önska specifika rum/hus.

Vi skulle så klart önska att läget var annorlunda, men vi är glada över att kunna ha undervisning på plats och tycker att det är viktigt att komma ihåg att vi gör det här för att bidra till att minska smittspridningen.

Mer information inför skolstarten kommer under sommaren.